Klachten en herroepingsrecht

Herroepingsrecht
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je of een door je aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, kun je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te willen herroepen.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zul je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Terugbetaling geschiedt vervolgens binnen 14 dagen, via dezelfde betaalmethode en/of rekening waarmee je de bestelling aanvankelijk betaalde. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zullen we contact met je opnemen, om een alternatieve betaalmethode af te spreken.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Wanneer je contact met ons opneemt, kun je gebruik van onze gratis retouren service.

Artikelen retourneren
Als je niet tevreden bent met een gedeelte van je bestelling dan mag je dat deel kosteloos retourneren. Meld dit dan binnen 14 dagen bij onze klantenservice. Je hebt na melding nog 14 dagen de tijd om de artikelen ter retourneren. Indien redelijkerwijs mogelijk dienen deze artikelen in originele staat en verpakking te worden geretourneerd.

Graag het retourformulier downloaden en invullen waarna je het bij de retourzending kunt voegen.

Neem contact op met ons via telefoonnummer +31(6)51151618 en houdt hierbij de bestelgegevens bij de hand. 

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Terugbetaling geschied vervolgens binnen 14 dagen, via dezelfde betaalmethode en/of rekening waarmee je de bestelling aanvankelijk betaalde. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zullen we contact met je opnemen om een alternatieve betaalmethode af te spreken. Wanneer de volledige bestelling wordt geretourneerd, zullen we ook de in rekening gebrachten verzendkosten terugbetalen. Dit recht vervalt wanneer er sprake is van een gedeeltelijke retour, waarbij slechts enkele artikelen van de bestelling worden geretourneerd.

Indien je bij het beoordelen van het product verder bent gegaan dan noodzakelijk is om de aard, kenmerken en de werking ervan vast te stellen, mogen wij de waardevermindering die daardoor is ontstaan in mindering brengen op het terug te storten bedrag.

Je kunt een artikel ook retour sturen via Post NL of BPost. Bij deze wijze van retourneren zijn de verzendkosten van de retourzending voor eigen rekening. Stuur het pakket (voldoende gefrankeerd) op naar:

ABUS Tweewielerservice
Veilingweg 69
1749 EJ Warmenhuizen
NEDERLAND

Artikel verkeerd geleverd/beschadigd
Als er een artikel verkeerd is geleverd of het artikel is beschadigd, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice via telefoonnummer +31(6)51151618. U kunt ons bereiken op maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren.

Artikelen ruilen
Het is mogelijk om artikelen na levering te ruilen. Je kunt artikelen retourneren en een nieuwe bestelling plaatsen op onze webshop.